Virgil van Dijk onthult opvallende actie van Felix Zwayer na laatste fluitsignaal: ‘Dat zegt alles’

10 juli 2024, 23:25
Foto: © NOS

Het Nederlands elftal werd woensdagavond door een laat doelpunt van Ollie Watkins in de halve finales van het EK uitgeschakeld door Engeland: 1-2. Scheidsrechter Felix Zwayer vertolkte een negatieve hoofdrol en stormde na het laatste fluitsignaal meteen van het veld.

“Het zegt alles dat de scheids zo snel naar binnen gaat”, zegt Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk na afloop voor de camera van de NOS. Zwayer is bij veel voetbalvolgers de gebeten hond na de wedstrijd tussen Nederland en Engeland. De Duitse scheidsrechter ontvangt veel kritiek om beslissingen die uitvielen in het nadeel van Nederland. De kritiek gaat onder meer over de dubieuze penalty die Zwayer in de eerste helft toekende aan de Engelsen, na een vermeende overtreding van Denzel Dumfries op Harry Kane.

Artikel gaat verder onder video

“Maar om daar de schuld aan te geven: ik weet het niet”, gaat Van Dijk mijmerend verder. “Ik moet hier ook staan, maar ik weet helemaal niet wat ik moet zeggen. Het doet zoveel pijn”, zegt de verdediger met overslaande stem.

“Als je zo laat in de wedstrijd nog een doelpunt tegen krijgt, is dat verschrikkelijk. Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen. Dat doet heel veel pijn. Heel veel pijn. Je steekt er alles in, iedereen geeft alles. Als die bal dan in de laatste minuut zo valt, is dat klote. Sorry”, aldus Van Dijk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

canabaz51
Link gekopieerd!
  55
  + 1
avatar

We kunnen wel discussiëren over de scheidsrechterlijke dwaling, wat in het voetbal gebeurt, maar na een goed begin in de 1e vijftien minuten, speelde Oranje belabberd als de wedstrijd tegen Oostenrijk. Driekwart van het spel speelde zich op de Nederlandse helft gespeeld! En een aanvoerder die de bal structureel breed speelt of naar de keeper toont geen voorbeeld. De spirit, zoals-als je dat mag vergelijken- Max Verstappen in de F1 ontbreekt in dit elftal. Aanvallend en de tegenstander op haar eigen helft onder druk zetten was ver te zoeken. En dan heb ik het nog niet over de wissels; waar blijft Van der Ven etc? Leer van hoe Spanje in haar wedstrijden en het in de finale doet. Louis van Gaal heeft deze wedstrijd tenenkrommend moeten aanzien. Maar laten we dit gauw vergeten en een mooie zomervakantie tegemoet zien! Fijne dag allen.

Humaxima
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Zal wel allemaal maar dat rechtvaardigt nog niet dat je zo fluit. Kwalitatief mindere team dan UK, maar wil niet zeggen dat je als team je moet laten afslachten. Ze konden kennelijk in de 1e helft de energie niet opbrengen.

AbelGroeneveld16
Link gekopieerd!
  60
  + 1
avatar

Eigenlijk moet deze wedstrijd overgespeeld worden met een andere scheidsrechter, maar goed, dat gaat waarschijnlijk toch nooit gebeuren, nu maar hopen dat Nederland het op de Olympische Spelen beter gaat doen

Humaxima
Link gekopieerd!
  45
  + 1
avatar

Hij vluchtte als een fifa dief.

Loes “butterfly” bogaers
Link gekopieerd!
  55
  + 1
avatar

Ja.inderdaad....hij vluchtte! Dan weet die scheids toch waar het fout zit......is hij wel gescreend??? Nee,want dan wisten ze dat zijn verleden bepaald niet toe te Juigen is! Heel vies,zoals hij met de Nederlandse ploeg omging.....hij houd van Geel! Een wedstrijd die absoluut niet eerlijk verliep!! Zou opnieuw moeten maar dat zal niet gebeuren!!, Nederland had gewonnen,als die scheids eerlijk was geweest......ja......een fifadief!!!

Colin
Link gekopieerd!
  44
  + 1
avatar

Wie was de VAR...? Robert Hoyzer?

mark riezebos
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Zelf vind ik dat er iets gedaan moet worden aan die var momenten. Persoonlijk vind ik dit helemaal niks voordeel of niet. Het is het wachten, niet meteen kunnen juichen, wat de var stukmaakt. Maar ook het verdriet dat je meteen moet incasseren maakt voetbal zonder var voor mij zo mooi. Voetbal is leven, soms is het eerlijk en soms niet. Dat heb ik zelf liever dan de var ons moment van vreugde of verdriet ontneemt als je begrijpt wat ik bedoel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen