RKC houdt Twente op gelijkspel in Waalwijk

10 mei 2012, 23:05   Bijgewerkt: 10 mei 2012, 23:26

RKC Waalwijk heeft FC Twente in de play-offs om Europees voetbal in eigen huis op een gelijkspel gehouden. Nadat de ploeg van trainer Ruud Brood eerder in het reguliere seizoen op eigen terrein nog met 0-4 was afgedroogd door de Tukkers, sloten beide ploegen donderdagavond in de eerste onderlinge confrontatie in Waalwijk af op 1-1. De eindstand stond al na een krap half uur spelen op het scorebord.

Twente is dankzij het Fair Play-klassement al zeker van Europees voetbal. Inzet van de play-offs is dan ook vooral een langere vakantie, aangezien Twente bij een goed resultaat twee rondes later pas in actie hoeft te komen.

Voor RKC, dat smaakmaker Evander Sno met een knieblessure zag afhaken, zijn de play-offs vooral een toetje op een succesvol seizoen. De nummers zes (Twente) en negen (RKC) van de eredivisie maakten vanaf het begin een afwachtende indruk. Alleen Nacer Chadli leek er echt zin in te hebben.

Met De Jong onder de douche werd het spel niet beter. Het ontbrak aan echte kansen. RKC-spits Krisztian Nemeth en Twente-middenvelder Willem Janssen waren in de slotfase nog het dichtst bij een treffer, maar zij schoten beiden voorlangs.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen