Oranje-selectie opent Cruyff Court in Krakow

5 juni 2012 – Met een wedstrijdje tussen Nederlandse internationals en Poolse kinderen is dinsdag in Bronowice, een wijk in Krakow, een Orange Cruyff Court geopend. Het veld is betaald door de Oranje-selectie, om 'iets tastbaars achter te laten voor de lokale gemeenschap en kinderen dicht bij huis een veilige plaats te geven om te voetballen'.

Het voorprogramma voor de officiële opening bestond uit een toernooitje tussen verschillende jeugdteams uit Polen als Nederland. Een team uit Nederland, dat in eigen land een selectietoernooi gewonnen had, kwam als winnaar uit de strijd. Daarna betrad de Oranje-selectie het veld en nadat perschef Kees Jansma en captain Mark van Bommel een woordje gedaan hadden, kon er gevoetbald worden.

Dat voetballen stelde vanzelfsprekend niet veel voor, maar was wel vermakelijk. De Oranje-spelers verdeelden zich over de twee teams en speelden allemaal samen met een aantal Poolse kinderen. Namens Oranje kwamen Mark van Bommel, Dirk Kuyt, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Maarten Stekelenburg tijdens het eerste potje aan bod, daarna mochten ook Jetro Willems, Ron Vlaar, Nigel de Jong, Luciano Narsingh, Michel Vorm, Khalid Boulahrouz en Luuk de Jong even het nieuwe veld betreden en wat trucs uitvoeren.

Na ongeveer een kwartiertje voetballen in de lichte regen ging de selectie er vandoor en bleef het veldje achter voor de fans. Ook in Zuid-Afrika, twee jaar geleden, schonk Oranje een veldje aan de stad waar het tijdens het toernooi verbleef. Dat was toen Johannesburg. In totaal zijn er nu 158 Cruyff Courts, waarvan 22 in het buitenland.

Oranje

gerelateerd