FC Utrecht doet Ajax voor vijfde keer pijn

7 oktober 2012, 14:23

FC Utrecht blijft in de Eredivisie een niet te nemen horde voor Ajax. Na vier nederlagen op rij lukte het de landskampioen ook ditmaal niet om de ploeg uit de Domstad te verslaan. In de ArenA kwam het niet verder dan 1-1 . Na een vroeg openingsdoelpunt van Ryan Babel hielp een eigen goal van Fabian Sporkslede FC Utrecht aan een punt.

Angstgegners, ze komen en ze gaan in het voetbal. Soms heb je als ploeg van die jaren dat het net even niet wil lukken tegen die ene tegenstander. Voor Ajax is dat de laatste seizoenen zonder enige twijfel FC Utrecht. De afgelopen vier keer werd verloren van de Domstedelingen, waarvan dus ook twee keer in de ArenA. In het seizoen 2010/ 2011 werd het door twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel 1-2 voor FC Utrecht in Amsterdam, een jaar zorgde Edouard Duplan met twee goals voor de 0-2 eindstand. Tussendoor won FC Utrecht ook thuis in competitieverband twee keer, met 3-0 en 6-4.

Ook nu leek Ajax een makkelijke middag te gaan beleven, want al na zes minuten stond het 1-0. Na een goede actie van Jody Lukoki aan de rechterkant kon Ryan Babel bij de tweede paal binnen tikken. Een droomstart, maar daarna kakte Ajax in. In plaats van voor de knock-out te gaan, schakelde het een versnelling terug en liet het Utrecht in de wedstrijd komen.

Een gelukje, al was de gelijkmaker gezien het spelbeeld niet onverdiend. Voor rust had FC Utrecht namelijk ook al kunnen scoren, maar met name Cedric van der Gun miste een enorme kans. Hij kwam alleen voor Vermeer, maar tikte de bal naast.

De gelijkmaker schudde Ajax een beetje wakker en Ryan Babel leek meteen de 2-1 te gaan maken, maar zijn inzet stuiterde tegen de paal. Ook Christian Eriksen had de nieuwe voorsprong voor Ajax op zijn schoen, maar mikte na een fraai passje van Siem de Jong net voorlangs. In blessuretijd was ook Sana nog dicht bij de winnende goal, maar zijn inzet werd fraai gekeerd door de uitstekende Utrecht-keeper Robbin Ruiter.