Van Rhijn: "Juist dit soort wedstrijden moet je winnen"

8 oktober 2012, 07:30   Bijgewerkt: 7 oktober 2012, 18:10

In een paar dagen tijd kan veel veranderen, toonde Ajax deze week aan. Na de gewonnen topper tegen FC Twente viel een bepaalde jubelstemming te bespeuren en werd vol lof gesproken over de professionele wijze waarop de landskampioen de koploper verslagen had, maar twee wedstrijden later is daar weinig van over. Na de kansloze CL-nederlaag tegen Real Madrid (4-1) kwam het tegen FC Utrecht niet verder dan 1-1. “Het was allemaal 'net niet' bij ons”, concludeert Ricardo van Rhijn.

De wedstrijd tegen FC Utrecht was al vijf kwartier afgelopen, de ArenA was intussen volledig leeg. Zelfs in de mixed zone, waar journalisten met spelers kunnen praten, stond op ondergetekende na helemaal niemand meer. Ricardo van Rhijn kon er wel om lachen, toen hij als allerlaatste Ajacied uit de kleedkamer kwam om te kijken of hij nog mediaverplichtingen had. “Je staat hier met al je vrienden, zie ik”, lachte hij, verwijzend naar de volledig lege mixed zone, die normaal gesproken vol staat met journalisten.

Het gevolg: het vijfde puntverlies tegen FC Utrecht in vijf opeenvolgende competitieduels. Hoe het komt dat zijn ploeg het de laatste jaren zo lastig heeft tegen de ploeg uit de Domstad, weet Van Rhijn niet. “Het is natuurlijk niet de gemakkelijkste ploeg om tegen te spelen. PSV verloor er ook van, eerder dit seizoen. Het is gewoon een lastige tegenstander. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken, denk ik. In zo'n wedstrijd, waarin het allemaal niet zo loopt, moet je achterin de nul houden en de drie punten er uit slepen. Maar het was allemaal een kwestie van net niet, bij ons.”

Het gevolg is dat Ajax weer achterop geraakt is bij concurrenten PSV en FC Twente, twee teams die dit weekend wél hun wedstrijdjes wonnen. De achterstand op PSV is nu twee punten, op koploper FC Twente zelfs alweer vijf. “We staan er nu weer achter, in plaats van er tussen”, concludeert Van Rhijn. “Met als gevolg dat we de komende periode weer afhankelijk zijn van anderen. Dat is niet de situatie waar we graag in wilden zitten, het is aan ons om daar in de toekomst verandering in te brengen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen