"Eerste vijf in Eredivisie zijn gelijkwaardig"

10 december 2012, 07:30   Bijgewerkt: 10 december 2012, 08:26

De situatie in de top van de Eredivisie blijft ongemeen spannend. Dit weekend verloren drie titelkandidaten punten, maar de hele top-vijf staat nog altijd binnen vijf punten van elkaar. Wie er kampioen gaat worden, lijkt niet te voorspellen. "Misschien RKC wel."

Met de wedstrijd tussen PSV en FC Twente stond zondag de laatste topper van de eerste seizoenshelft op het programma. Alle teams uit de top-vijf van de Eredivisie hebben nu tegen elkaar gespeeld, van de resultaten valt weinig chocolade te maken. FC Twente won ruim van Feyenoord, maar verloor van Ajax en PSV. Die twee teams gingen juist weer ten onder gingen Vitesse. De ploeg uit Arnhem pakte de meeste punten in de onderlinge duels met de andere titelkandidaten (tien), maar verloor veel punten tegen de teams uit het rechterrijtje. Feyenoord doet het andersom. Die ploeg pakte in vier topduels één punt, maar blijft tegen 'kleintjes' stug zijn punten pakken.

Teamgenoot Timothy Derijck durft het nog niet aan om een team aan te wijzen als favoriet voor het kampioenschap. "De eerste vijf zijn gelijkwaardig", stelt de Belg. "Wie onze belangrijkste concurrent is, ga ik niet zeggen. Wij willen gewoon alles winnen en in mei bovenaan staan. Of we FC Twente na zondag kunnen schrappen als kandidaat voor de titel? Oh, absoluut niet. Dat dacht iedereen vorig seizoen ook over Ajax."

De middenvelder weet inmiddels uit ervaring hoe snel het kan gaan. "Vorig seizoen wonnen we tien duels voor het eind met 2-6 van PSV. Na die wedstrijd was het allemaal Hosanna en dacht iedereen we dat we even kampioen gingen worden, maar je weet waar dat toe geleid heeft. Het kan snel omdraaien, dat hebben we al genoeg gezien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen