Brood: "Bij ons is Derk in ieder geval welkom"

6 februari 2013 – De vormcrisis van Ajax-aanvaller Derk Boerrigter was voor AD Sportwereld aanleiding om een rondje langs de velden te maken. De krant sprak met diverse betrokkenen over de moeizame periode die de 26-jarige vleugelaanvaller doormaakt.

Boerrigter zat zondag, uit bij VVV, op de bank. Na dat duel verzuchtte de aanvaller dat hij Theo Janssen mist, omdat die zijn snelheid altijd wél wist te benutten. "Typisch Boerrigter", zegt Jan Everse, die Boerrigter bij FC Zwolle onder zijn hoede had, over die reactie. "Als het even tegenzit, ligt het altijd aan anderen. Ik heb bij Zwolle al tegen hem gezegd: 'je moet meer bewegen zonder bal'. Dat is nu ook het geval. Als hij niet in de voeten of diepte wordt aangespeeld, dan blijft er weinig van hem over."

Everse is somber over de toekomst van Boerrigter bij Ajax. "Het is knap dat hij vorig seizoen zo goed speelde, maar dat was eventjes. Nu zie je toch ook dat het niveau te hoog is. En kom niet aan bij mij dat het aan zijn omgeving ligt, want hij heeft genoeg goede spelers om zich heen. Ik zie weinig progressie en dan komt Babel straks terug en gaat Ajax geen aanvaller van Barcelona huren om hem op de bank te zetten. Het is goed denkbaar dat Boerrigter volgend seizoen bij een andere club speelt."

Ruud Brood, die bij RKC Waalwijk twee jaar lang succesvol met Boerrigter werkte, ziet drie oorzaken voor de mindere prestaties van de aanvaller in Amsterdam. "Hij heeft lang last gehad van blessures, kampt met een hoog verwachtingspatroon en speelt op rechts niet op zijn ideale positie. Of het goed komt, weet ik niet, maar Derk is bij ons in elk geval welkom", zegt de huidige hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade.

Reacties

Ajax

gerelateerd