"Ik ga zaterdag toch stiekem even kijken"

22 april 2013, 07:15   Bijgewerkt: 21 april 2013, 20:05

De titelrace ligt niet ineens weer open na het puntenverlies dat koploper Ajax vrijdag leed tegen SC Heerenveen (1-1), maar toch. Concurrenten PSV en Feyenoord pakten dit weekend wel de volle buit en zijn de Amsterdammers tot op vier punten genaderd. Vier punten is nog altijd veel met nog slechts drie duels te spelen, maar er gloort weer hoop voor de achtervolgers. "Zaterdag hebben ze NAC-uit, dat kan lastig zijn."

Voor Feyenoord stond de wedstrijd tegen Vitesse zondag vooral in het teken van de strijd om de tweede plaats. Feyenoord begon aan het duel als nummer vier van de ranglijst en had het kampioenschap na vorig weekend, toen het in een teleurstellend duel 1-1 speelde bij RKC Waalwijk, al wel uit het hoofd gezet. De tweede plaats, en een plek in de voorronde van de Champions League, was het nieuwe doel.

“De tweede plaats is dichtbij voor ons”, zegt Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken tegenover onder meer FCUpdate.nl. “Maar als PSV drie keer wint, gaan zij met de tweede plaats aan de haal. Wij moeten het dus gewoon per week bekijken.”

Alleen de eerste plaats, en dus het kampioenschap, is volgens Janmaat een echte prijs. Die prijs is dit weekend ook een stukje dichterbij gekomen. “Stiekem hoop je er nog op”, zegt Schaken. “Maar we moeten natuurlijk realistisch zijn, vier punten is een aardig gat met nog drie duels te spelen. Ajax moet dus twee van zijn drie wedstrijden verliezen, die kans is niet groot. Maar goed, zaterdag spelen ze uit bij NAC Breda. Een avondje NAC, dat kan best lastig zijn. Pas als ze daar verliezen, kan je misschien zeggen dat ze last hebben van de druk van een naderend kampioenschap.”

Janmaat zal de gebeurtenissen in Breda komende zaterdag in ieder geval goed in de gaten houden, zegt hij. “Ik ga stiekem toch even kijken, ja”, lacht de rechtsback.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen