Ajax zet volgende stap met zege in Breda

27 april 2013, 22:37   Bijgewerkt: 27 april 2013, 23:08

Ajax heeft na de winst van zaterdagavond bij NAC Breda (0-2) de 32e landstitel voor het grijpen. Het elftal van trainer Frank de Boer is kampioen als het volgende week zondag voor eigen publiek Willem II verslaat. Lukt dat niet, dan krijgt de lijstaanvoerder een week later een herkansing bij FC Groningen

Ajax had het op het slecht bespeelbare veld een helft erg lastig met de thuisploeg. NAC koos in balbezit aanvankelijk opportunistisch de aanval maar slaagde er ook in heel gegroepeerd te verdedigen, met vaak wel 9 spelers rond het eigen strafschopgebied.

Ajax startte met Lasse Schöne als controlerende middenvelder. De Deen kreeg de voorkeur boven Christian Poulsen. Ruben Ligeon verving de geschorste rechtsback Ricardo van Rhijn en Ryan Babel keerde als basisspeler terug op de rechterflank.

Kolbeinn Sigthorsson brak na 47 minuten het verzet van NAC. Hij stuitte eerst nog op doelman Ten Rouwelaar maar trof wel doel uit de rebound. Het was alsof er iets knakte bij de thuisploeg, die in de eerste helft met krachten had gesmeten. Zeker nadat Tim Gilissen van NAC nog geen 5 minuten na de openingstreffer met het hoofd zijn eigen doelman passeerde: 0-2.

Ajax vond plotseling kinderlijk eenvoudig de vrije man en kreeg alle gelegenheid om verder afstand te nemen. Zoals wel vaker dit seizoen had het elftal van trainer Frank de Boer moeite om het krachtsverschil in een passend aantal doelpunten te vertalen. Christian Eriksen was nog het dichtst bij de 0-3. De Deen schoot snoeihard op de lat.

(c) ANP

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen