Cocu probeert Jörgensen-Bruma variant uit

19 september 2013, 08:40

Mathias ’Zanka’ Jörgensen kwam de gelederen van PSV in 2012 versterken, toen hij overkwam van FC Kopenhagen. De Deense verdediger wist tot dusver echter geen doorbraak te forceren bij de Eindhovenaren. Integendeel: de Deen moet meerdere verdedigers voor zich dulden in de hiërarchie, zoals Jeffrey Bruma en Karim Rekik, maar ook de achttienjarige Jorrit Hendrix. PSV-coach Phillip Cocu heeft Jörgensen echter nog niet afgeschreven.

Jörgensen wacht dit seizoen nog op zijn eerste minuten voor de hoofdmacht van PSV. Hij speelt zijn wedstrijden voor het beloftenelftal van PSV, waar hij per slot van rekening in opspraak kwam wegens een veelbesproken rode kaart, die hem op een fikse schorsing kwam te staan.

Rekik is een tijdje uit de roulatie met een enkelblessure en om Hendrix in dit stadium al drie wedstrijden te laten spelen in acht dagen, lijkt niet zo geschikt. Cocu experimenteerde omwille hiervan met een variant met Jörgensen en Bruma op de training. De verdediger is zeker niet uit beeld geraakt bij de oefenmeester van PSV: "Hij is een volwaardig lid van onze selectie. Op basis van elke training en wedstrijd bepalen we welke spelers er gaan spelen. Soms spelen daar ook andere factoren een rol bij”, aldus Cocu volgens Telesport.

Jörgensen speelde vorig seizoen vijf duels in het eerste elftal van PSV, waarin hij overigens twee doelpunten wist te maken. De Deense verdediger is vijfvoudig international voor Denemarken.

Donderdagavond wacht voor PSV de thuiswedstrijd tegen Ludogorets, tijdens de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen