AZ bezorgt PSV eerste competitienederlaag

28 september 2013, 20:36

Hoogte- en dieptepunten volgen elkaar dit seizoen snel op bij PSV. Een week na de klinkende overwinning op Ajax leed de jonge ploeg van coach Phillip Cocu zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. In Alkmaar verloor het met 2-1 van AZ.

Een week geleden, na de Europa League-nederlaag tegen Ludogorets, vatte coach Cocu de groeicurve van zijn ploeg als volgt samen. “Het gaat met vallen en opstaan, maar over een lange periode moet het vallen duidelijk minder worden.” PSV moest, zo doceerde de oud-international, streven naar stabiliteit en zo min mogelijk uitglijders.

Vooralsnog valt PSV, ongetwijfeld tot onvrede van Cocu, even vaak als dat het opstaat. Na de zeperd tegen Ludogorets volgde de wederopstanding tegen Ajax, maar tegen AZ zakte de formatie weer door zijn hoeven. Het was geen collectieve wanprestatie zoals negen dagen geleden tegen de Bulgaren, maar toch. PSV verloor, voor het eerst dit eredivisieseizoen. En daardoor dreigt het de koppositie ook weer te verliezen.

Die 1-1 was op dat moment een prima afspiegeling van de verhoudingen, want beide teams gaven elkaar in de eerste 45 minuten weinig toe. Dat bleef ook na rust het geval, maar de treffer van Johannsson besliste het duel in Alkmaars voordeel. En omdat naast doelman Zoet ook routinier Ji-Sung Park geblesseerd uitviel bij PSV, was het reisje naar Alkmaar er voor de Brabanders één om snel te vergeten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen