De Boer: "Dit is een opdoffer, een mentale tik"

2 november 2013, 22:36

Ajax-trainer Frank de Boer bedekte mindere optredens van zijn elftal de afgelopen weken meestal met de mantel der liefde, maar na de nederlaag tegen Vitesse was de coach duidelijk. Het verlies was pijnlijk en duur, stelt hij op de site van zijn club.

Ajax was tegen Vitesse lang de onderliggende partij, maar kreeg wel kansen. "We kunnen onszelf verwijten dat we veel effectiever met kansen die voorkomen uit omschakeling, om hadden moeten gaan", stelt De Boer. Uitgerekend in de laatste minuut, in een fase waarin Ajax wat beter ging spelen en een paar keer dicht bij de openingstreffer was, sloeg Vitesse toe. "Het is jammer dat je kansen in de laatste minuut zelf niet maakt en dat Vitesse een knullig foutje wel afstraft. Dit is een opdoffer, een mentale tik. Die moeten we wel even verwerken. We hebben tot de laatste seconde hard gewerkt en hadden deze avond ook als winnaar kunnen afsluiten."

Het was voor Ajax de eerste thuisnederlaag in de competitie sinds 3 november 2012, eveneens tegen Vitesse. Toen wonnen de Arnhemmers met 0-2 in de ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen