Barça na dramatisch begin ruim voorbij Getafe

22 december 2013, 18:50

FC Barcelona heeft zich zondag herpakt na een valse start. De kampioen van Spanje kwam in de uitwedstrijd tegen Getafe binnen vijftien minuten met 2-0 achter, maar stapte uiteindelijk met een 2-5 overwinning van het veld. Pedro was met een zuivere hattrick, in slechts negen minuten tijd, de matchwinner.

FC Barcelona moest het in Getafe stellen zonder Lionel Messi, Neymar en Xavi. Daardoor was het in de beginfase even zoeken en daarvan maakte Getafe dankbaar gebruik. Linksback Sergio Escudero opende in de tiende minuut de score na een solo. Lafita bracht de verdediger in stelling met een hakje. Vijf minuten later tekende Lisandro Lopez uit een hoekschop voor de verrassende 2-0.

Maar FC Barcelona wist zich nog voor de pauze te herpakken. Pedro haalde in de 34ste minuut van dik twintig meter uit en schoot de bal over keeper Moya in het doel (2-1). Zeven minuten later was de aanvaller ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Hij sneed vanaf de linkerflank naar binnen en haalde vervolgens doeltreffend uit met zijn rechtervoet. Nog voor de pauze tekende Pedro eveneens voor de Catalaanse voorsprong (2-3).

In de tweede helft kon Getafe de wedstrijd niet nogmaals een verrassende wending geven. Cesc Fabregas bepaalde met twee treffers de eindstand zelfs nog op 2-5. De eerste was een mooie volley, de tweede een strafschop.

FC Barcelona en Atletico Madrid gaan als koplopers de winterstop in. Beide teams hebben na zeventien speeldagen 46 punten. Atletico won zaterdag moeizaam met 3-2 van Levante. Op 11 januari staan Barça en Atletico tegenover elkaar in Madrid. Een week eerder hervatten ze de competitie tegen respectievelijk Elche CF en Malaga CF.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen