Keepersfout Mignolet beslist leuke Engelse topper

26 december 2013, 20:25

Liverpool gaat niet langer aan kop in de Engelse Premier League. The Reds verloren donderdag, Boxing Day, de kraker tegen Manchester City: 2-1. Philippe Coutinho zette Liverpool in de 24ste minuut wel op voorsprong, maar Vincent Kompany en Alvaro Negredo bezorgden The Citizens nog voor de pauze de winst. Aan het beslissende doelpunt van Negredo ging een fout van Liverpool-keeper Simon Mignolet vooraf.

Met Roberto Mancini aan het roer was het zelden spectaculair wat Manchester City liet zien, maar zijn opvolger Manuel Pellegrini heeft van de ploeg een aanvalsmachine gemaakt. Met 51 doelpunten zijn The Citizens de meest scorende formatie in de Premier League, een gemiddelde van precies drie treffers per duel. Met name in thuiswedstrijden is het genieten en het spel gaat bovendien gepaard met goede resultaten. Manchester City won al zijn acht duels in het eigen Etihad Stadium tot dusver, met doelcijfers van 35 voor en slechts vijf tegen.

Ook de partijen van tegenstander Liverpool hebben doorgaans een hoge amusementswaarde. Dat is met name te danken aan Luis Suarez. De Uruguayaanse ex-Ajacied miste het eerste deel van de competitie vanwege een schorsing, maar scoorde daarna in twaalf duels maar liefst negentien treffers. Dat er reikhalzend werd uitgekeken naar deze kraker was dus volledig terecht.

Manchester City en Liverpool stelden de toeschouwers zeker voor de pauze niet teleur. De openingsfase was voor de thuisclub, zo kopte Jesus Navas al in de vijfde minuut op de buitenkant van de paal. Daarna kwam Liverpool beter in de wedstrijd en had het ook op voorsprong moeten komen. Suarez stuurde Raheem Sterling weg met een sublieme steekpass, maar de grensrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel. Het scheelde ongeveer een meter.

Maar het gaf wel aan dat Liverpool de overhand kreeg en dat kwam in de 24ste minuut alsnog tot uiting in de score. Na een mooie combinatie was Philippe Coutinho uiteindelijk trefzeker. Lang hield de voorsprong van de bezoekers echter geen stand. Vincent Kompany was zes minuten later verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De Belgische verdediger werd bij een hoekschop aan het shirt getrokken door Martin Skrtel, maar dat verhinderde hem niet om raak te koppen.

Op slag van rust counterde Manchester City zelfs naar een 2-1 voorsprong. Navas bracht Alvaro Negredo in stelling en laatstgenoemde verraste Simon Mignolet met een lob. De Belgische sluitpost kreeg nog wel zijn hand tegen de bal, maar kon daarmee niet voorkomen dat het speeltuig in het doel stuiterde. De tweede helft was minder spectaculair dan de eerste 45 minuten, aangezien het tempo een stuk lager lag. Desondanks kreeg Sterling nog een prachtige mogelijkheid voor de 2-2, maar op aangeven van Suarez schoot hij in kansrijke positie hoog over.

Een gelijkspel was misschien wel verdiend geweest, aangezien Liverpool zeker niet onderdeed voor Manchester City. De bezoekers vergaten zichzelf echter te belonen, waardoor ze niet langer aan kop gaan in Engeland. Arsenal leidt met 39 punten, op één punt gevolgd door Manchester City. Chelsea bezet met 37 punten de derde plaats en Liverpool staat met één punt minder nu op de vierde plek. Arsenal en Chelsea waren eerder op de dag te sterk voor respectievelijk West Ham United (1-3) en Swansea City (1-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen