Leerdam keert terug in Kuip: "Baas zijn op het veld"

29 januari 2014, 13:25

Vitesse speelt vrijdagavond tegen Feyenoord in De Kuip. Een belangrijk duel, maar voor ex-Feyenoorder Kelvin Leerdam nog iets meer bijzonder. De rechtsback houdt echter het hoofd koel en wil de drie punten meenemen naar Arnhem.

''Feyenoord zal met de steun van het publiek en met de nederlaag bij ADO Den Haag in het achterhoofd vooral proberen te strijden'', voorspelt de 23-jarige verdediger in gesprek met NUsport. "Voor ons is het taak om onder die strijd uit te voetballen en ervoor te zorgen dat zij continu een stap te laat komen. Ook al spelen we een uitwedstrijd, we moeten de baas zijn op het veld."

Leerdam erkent dat de wedstrijd speciale gevoelens losmaakt bij hem. "Natuurlijk is het speciaal om terug te komen. Het is mooi om tegen mijn neefje Miquel Nelom en oud-teamgenoten te spelen", aldus Leerdam, die vijf jaar bij Feyenoord speelde. "Spanning voel ik echter niet, want dat heb ik voor geen enkele wedstrijd. En ik heb jarenlang in De Kuip gespeeld, dus ik weet wel met de omstandigheden om te gaan. We moeten ons gewoon niet af laten leiden door het publiek, de spelers, de scheidsrechter of wat dan ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen