Van Basten: "Ploeg op goede manier veld in gestuurd"

9 februari 2014, 20:05   Bijgewerkt: 9 februari 2014, 21:12

In de luwte van de bovenste vier clubs van de Eredivisie, staat sc Heerenveen op een keurige vijfde plaats. De ploeg van coach Marco van Basten won zondagmiddag gemakkelijk van rivaal FC Groningen. Na het eerste bedrijf leidden de Friezen al met 0-3 tegen het tiental van Groningen. Uiteindelijk werd het 1-3 en was de rode kaart van Kenny Otigba een smetje op de zege van Heerenveen.

"Uiteraard ben ik tevreden", stelt Van Basten op het digitale thuis van Groningen. "Het was vooraf een interessante wedstrijd, omdat wij verloren van Twente en Groningen goed speelde bij Ajax. Het beloofde een mooie strijd te worden", aldus Van Basten, die constateerde dat het geen spannende strijd zou worden. "Wij hebben de ploeg op de goede manier het veld in gestuurd", zegt de winnende trainer, die wist dat het al vrij snel gedaan was met de kansen van Groningen: "De penalty en de rode kaart maakten de wedstrijd eigenlijk al af."

De ruime voorsprong zorgde voor enig concentratieverlies bij de Friezen, zag ook Van Basten: "Met 3-0 voor en elf tegen tien is het nu eenmaal moeilijk om erbij te blijven. We wilden natuurlijk wel alert en geconcentreerd blijven. Maar Groningen wilde de achterstand niet verder laten oplopen en wijzelf werden toch te gemakkelijk. Daardoor werd de wedstrijd eigenlijk doorgespeeld. We hielpen Groningen zelf weer in de wedstrijd met de rode kaart voor Otigba en uiteindelijk werd het nog heel even spannend. Ik ben blij dat we hier gewonnen hebben, want dat is normaal gesproken geen gemakkelijke opgave."

Overigens is Van Basten van mening dat er in de Eredivisie veel te snel wordt geslingerd met gele en rode kaarten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen