Van de Looi passeert Wijnaldum tegen Twente

11 februari 2014, 15:09

Giliano Wijnaldum is zijn basisplaats bij FC Groningen kwijt. De voormalig AZ'er moet woensdag, in de inhaalwedstrijd tegen FC Twente, de bank moet beginnen. Dat bevestigt coach Erwin van de Looi op de clubsite. Hans Hateboer keert rechts achterin terug in de ploeg, Lorenzo Burnet verhuist naar de linkerkant.

Hateboer maakte eerder dit jaar, in de eerste wedstrijd na de winterstop, zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Tegen RKC Waalwijk speelde de rechtsback aanvankelijk een prima partij, maar hij kreeg na rust rood na een wilde tackle. Deze rode kaart leverde hem een forse schorsing op, die nu ten einde is.

Naast Wijnaldum verdwijnt ook Andraz Kirm tegen de ploeg uit Enschede uit de basisformatie, op zijn plek krijgt Krisztian Adorjan een kans. Rasmus Lindgren vervangt op het middenveld de geschorste Maikel Kieftenbeld. "Die wisselingen hebben niet allemaal te maken met ontevredenheid. Soms gaat het om het verleggen van accenten en dan wissel je tactisch. We kiezen in onze ogen uiteraard voor de beste elf om deze wedstrijd te beginnen en gaan uit van onze eigen kracht", zegt de trainer van FC Groningen over zijn wijzigingen.

Van de Looi hoopt dat zijn team tegen FC Twente revanche kan nemen voor de pijnlijke nederlaag van afgelopen weekend tegen sc Heerenveen (1-3). "We moeten het woensdagavond beter doen, de zaakjes beter voor elkaar hebben en laten zien dat we uit het goede hout gesneden zijn. We moeten alle elf hetzelfde voor ogen hebben en met één gedachte voetballen. We hebben eerder dit seizoen bewezen dat we dit uitstekend kunnen. Met onze manier van voetballen, die ons ook een eigen gezicht heeft gegeven en waarvoor we de complimenten hebben gekregen. We hebben eerder tegen goede ploegen aangetoond resultaat te kunnen halen", stelt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen