Heerenveen akkoord met Noring, toekomst tweetal onzeker

20 maart 2014, 12:49

De komst van doelman Viktor Noring naar sc Heerenveen lijkt een kwestie van tijd te zijn. Heerenveen is akkoord met het Noorse FK Bodø/Glimt over de transfer van de 23-jarige Zweed. Tegenover de waarschijnlijke komst van Noring staat de situatie van zowel Rajiv van La Parra als Hakim Ziyech. Feyenoord volgt Van La Parra, terwijl Heerenveen wil voorkomen Ziyech volgend jaar gratis de deur uitloopt.

"Er zijn nog wat kleine dingetjes waar onze jurist zich over moet buigen. Als dat is goedgekeurd en hij wordt goedgekeurd dan is het rond'', sprak technisch directeur Hans Vonk tegen het Friesch Dagblad over de aanstaande transfer van Noring. "De gesprekken met sc Heerenveen zijn afgerond en er ligt een akkoord op tafel. Hij reist waarschijnlijk deze of volgende week af om de medische gekeurd te worden", liet zaakwaarnemer Martin Klette in een verklaring weten. Noring wordt aangetrokken als twee doelman, in de hoop dat Kristoffer Nordfeldt zal blijven, ondanks het feit dat hij aangaf te willen vertrekken.

Over de activiteiten van Heerenveen op de transfermarkt spreekt Vonk nog wat voorzichtig: "We zijn rustig aan het bouwen voor volgend seizoen. We moeten nu eerst de spelers van wie de contracten aflopen, onder wie Zomer, Kruiswijk en Kum duidelijkheid geven of ze wel op niet kunnen blijven. Maar ook met een speler als Rajiv van La Parra zijn we in gesprek", geeft de technisch directeur aan. Van La Parra kan rekenen op de belangstelling van Feyenoord.

Ook Ziyech staat op de radar van diverse clubs, waaronder Ajax, PSV en FC Twente. Heerenveen wil de technicus absoluut niet kwijt, maar zag dat gesprekken tot op heden niet resulteerden in contractverlenging: "We willen hem graag langer houden en zijn vanaf augustus vorig jaar met hem in gesprek. Het is jammer dat we er niet uit zijn gekomen, maar Ziyech speelt nog een jaar bij ons. Het is wel wenselijk om te voorkomen dat hij dan gratis de deur uitloopt", benadrukt Vonk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen