Geniale actie Rooney leidt zege ManUnited in

22 maart 2014, 21:07

Manchester United kan het ook zonder Robin van Persie. Bij afwezigheid van de Nederlandse spits nam Wayne Rooney de landskampioen zaterdag op sleeptouw in de uitwedstrijd tegen West Ham United. Door twee goals van de Engelse aanvaller werd met 0-2 gewonnen op Boleyn Ground.

Dankzij Van Persie bereikte Manchester United woensdag de laatste acht van de Champions League. Door een hattrick van de Oranje-international werd Olympiakos op Old Trafford met 3-0 verslagen, waarmee de 2-0 nederlaag in Griekenland werd weggepoetst. In de slotfase viel Van Persie echter uit met een knieblessure, die hem vier tot zes weken in de lappenmand houdt.

Daarom was Rooney zaterdag op visite bij West Ham de meest vooruitgeschoven pion bij Manchester United. De bonkige spits had al binnen acht minuten zijn naam op het scoreformulier gezet. Op geniale wijze, bovendien. Rooney zette James Tomkins eenvoudig opzij en haalde vervolgens, net over de middellijn, doeltreffend uit.

Na iets meer dan een half uur spelen gooide Rooney de wedstrijd in het slot met zijn tweede treffer van de avond. Deze was stukken minder fraai dan de eerste. Een voorzet van Ashley Young vanaf de rechterflank kwam bij Mark Noble uit en in plaats van het speeltuig weg te schieten, gaf hij Rooney een onbedoelde assist (0-2).

Daarmee was de eindstand bepaald. Manchester United blijft ondanks de winst zevende, maar de achterstand op nummer zes Tottenham Hotspur bedraagt nog maar twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen