Norwich City houdt Chelsea op gelijkspel

4 mei 2014, 18:52   Bijgewerkt: 4 mei 2014, 19:51

Vier dagen na het missen van de Champions League-finale, door toedoen van Atlético Madrid, heeft Chelsea weer een tegenvaller moeten incasseren. De manschappen van coach José Mourinho kwamen zondag in de nationale competitie niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Norwich City. Op het eigen Stamford Bridge werd het 0-0.

Daardoor lijken de titelkansen van Chelsea vervlogen. De Londenaren zegevierden vorige week nog knap met 0-2 over Liverpool, maar verpestten het vandaag tegen Norwich. Met een wedstrijd meer gespeeld staan ze nu één punt achter op koplopers Manchester City en Liverpool. Als laatstgenoemde club maandag wint bij Crystal Palace, is het definitief gedaan met de titeldroom van Chelsea. En anders kan Manchester City het lot woensdag alsnog bezegelen, thuis tegen Aston Villa.

Mourinho had Eden Hazard buiten de basis gelaten voor de ontmoeting met Norwich, dat in de laatste vijf wedstrijden niet één punt wist te pakken. De Portugese oefenmeester was niet gediend van de kritiek die de Belgische aanvaller deze week uitte, na de uitschakeling in de Champions League. Hazard toonde zich niet gelukkig met de speelstijl van zijn club en die uitspraken schoten Mourinho in het verkeerde keelgat.

Maar zonder Hazard speelde Chelsea voor rust weinig klaar tegen Norwich. Het was niet voor niets dat Hazard al binnen een half uur de dug-out werd uitgestuurd voor een warming-up. De Rode Duivel kwam direct na rust binnen de lijnen. In het eerste bedrijf kwam Chelsea niet verder dan een schot op de paal van André Schürrle, na voorbereidend werk van oud-Vitessenaar Nemanja Matic.

In de tweede helft, dus met Hazard in de ploeg, kon Chelsea evenmin overtuigen. David Luiz, een andere invaller, kwam het meest in de buurt van het doel. De Braziliaan pegelde vanaf de rand van de 'zestien' tegen de lat. Chelsea had wel veel meer de bal dan de bezoekers uit Norwich, na een uur waren de balbezitverhoudingen zelfs 87 om dertien procent, maar deed er bijzonder weinig mee.

In de zeventigste minuut ontsnapte Chelsea zelfs aan een tegentreffer. Uit de tegenaanval miste Robert Snodgrass, onder druk van Gary Cahill, een grote kans. Drie punten zouden ook weer te veel van het goede zijn geweest voor de bezoekers, bij wie Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel op de bank bleven. Aan de kant van Chelsea gold hetzelfde voor Marco van Ginkel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen