FC Groningen boekt late overwinning op Vitesse

Ger
7 mei 2014, 20:39   Bijgewerkt: 7 mei 2014, 21:21

FC Groningen heeft op de valreep de eerste wedstrijd van de play-offs om Europees voetbal in een overwinning omgezet. Voor eigen publiek werd Vitesse woensdagavond met 1-0 verslagen. Lorenzo Burnet kroonde zich in de slotfase tot matchwinner.

Vitesse, met vaste aanvoerder Guram Kashia op de bank, had al vroeg in de wedstrijd uitstekende zaken kunnen doen. Na een overtreding van Rasmus Lindgren op Renato Ibarra legde leidsman Pol van Boekel de bal in de twaalfde minuut terecht op de penaltystip. Christian Atsu wist zich echter geen raad met de uitgelezen scoringskans. Zijn matig ingeschoten pingel werd door keeper Marco Bizot onschadelijk gemaakt.

FC Groningen, dat met zes opeenvolgende zeges juist bezig was aan een prima reeks, toonde zich vooral afwachtend en probeerde in de omschakeling toe te slaan. De eerste serieuze kans voor de noorderlingen kwam er pas vlak na rust, toen Richairo Zivkovic op aangeven van Nick van der Velden van dichtbij op doel kopte. Sluitpost Piet Velthuizen werkte de inzet van de jonge Ajax-aankoop ternauwernood over de lat.

Zaterdag gaan beide ploegen op herhaling in Arnhem. De winnaar van het tweeluik treft in de volgende ronde Heerenveen of AZ.