Finnbogason: "Heb laatste duel voor Heerenveen gespeeld"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 mei 2014 – Als het aan Alfred Finnbogason ligt, dan heeft hij zijn laatste wedstrijd in het shirt van sc Heerenveen al gespeeld. De IJslandse spits raakte afgelopen woensdag in het eerste duel van de play-offs tegen AZ (3-0 verlies) geblesseerd, moet de return (zaterdag) door deze kwetsuur aan zich voorbij laten gaan en bovendien sluit de topschutter uit dat hij in Friesland blijft spelen.

De 25-jarige Finnbogason moest tijdens het eerste deel van de clash met AZ vroegtijdig naar de kant worden gehaald vanwege een knieblessure. "Ik denk dat dit drie tot vier weken duurt'', zegt de IJslander in De Telegraaf over het fysieke ongemak. "Of ik daarmee mijn laatste wedstrijd voor Heerenveen heb gespeeld? Dat is zeker", benadrukt Finnbogason, die in het verleden al in verband gebracht werd met diverse clubs uit het buitenland.

Finnbogason, die dit seizoen topscorer van de Eredivisie werd met 29 doelpunten, wil hogerop en dit gegeven steekt hij niet onder stoelen of banken. "Ik luister naar iedereen die tot een akkoord komt met Heerenveen en dan zien we wel verder", aldus de spits, die een contract met een looptijd tot 2015 heeft in Heerenveen, met een optie voor nog een jaar.

De IJslands international kampt vermoedelijk met een verrekte binnenband van de knie. Een mri-scan moet nog uitwijzen hoe ernstig de blessure precies is. Waarschijnlijk is Finnbogason tijdens de return tegen AZ niet de enige afwezige in de equipe van coach Marco van Basten, aangezien het meespelen van captain Marten de Roon (hamstring) ook zeer twijfelachtig is.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd