Ontknoping Groep C: Ivoorkust heeft het in eigen hand

24 juni 2014, 14:09   Bijgewerkt: 24 juni 2014, 17:13

Er is nog één wedstrijd te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep C, bestaande uit Colombia, Ivoorkust, Japan en Griekenland.

Groep C: Colombia, Ivoorkust, Japan en Griekenland

Op papier was Groep C niet de meest aantrekkelijke poule op het WK, maar met Colombia, Ivoorkust en Japan herbergt de groep toch drie ploegen die aardig veel voetballend vermogen hebben. Vooral Colombia liet dit tot dusver zien in Brazilië. Het is zeker van een plaats in de achtste finale. Ivoorkust maakt de meeste kans om ook naar de volgende ronde te gaan, maar de strijd is nog niet gestreden.

Stand van zaken

Smaakmakers

Colombia heeft tot dusver bewezen over een veelzijdige selectie te beschikken. De rol van James Rodriguez is opvallend. Niet alleen door zijn twee doelpunten, maar ook door de wijze waarop de middenvelder van AS Monaco zijn stempel drukt op het spel van de Colombianen. Hij verraste zichzelf, zo sprak hij na zijn kopdoelpunt tegen Ivoorkust: "Was dat Drogba die me dekte? No way! Dat maakt me nog blijer", aldus de man in vorm. In vorm is ook Gervinho, international van Ivoorkust. De aanvaller kon in het shirt van Arsenal weinig indruk maken, maar leek vorig seizoen in dienst van AS Roma weer helemaal op te bloeien. Deze lijn trekt hij door op het WK. Hij sticht niet alleen veel gevaar, maar maakte ook twee keurige doelpunten.

Teleurstellingen

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen