De Jong kopt PSV naar magere Europese overwinning

Ger
31 juli 2014, 20:55   Bijgewerkt: 31 juli 2014, 21:02

PSV heeft een voorzichtige stap gezet richting de play-offs in de Europa League. De Eindhovense ploeg worstelde zich in de thuiswedstrijd tegen Sankt Pölten naar een 1-0 overwinning. Aankoop Luuk de Jong tekende na rust voor het enige doelpunt. Volgende week volgt de return in de derde voorronde.

Op eigen veld bleek het elftal van PSV na enkele weken van voorbereiding nog geen geoliede machine. De manschappen van trainer Phillip Cocu leden veelvuldig balverlies en stonden toe dat de Oostenrijkse tweedeklasser zelfs verschillende keren dreigend kon worden. De PSV'ers hadden de avond voor zichzelf en het thuispubliek een kwartier na de aftrap veel aangenamer kunnen maken door een grote kans te verzilveren. Luuk de Jong mikte echter net naast na een pass van Adam Maher. De van Borussia Mönchengladbach overgenomen spits maakte tegen St. Pölten zijn officiële debuut voor PSV.

PSV had de score daarna moeten opvoeren, maar meerdere kansen bleven onbenut. De Jong kopte nog eens op doel uit een hoekschop, maar keeper Patrick Kostner stond deze keer wel zijn mannetje. Locadia had daarna ook geen succes met zijn hoofd. Uit een vrije trap van Maher kopte hij de bal in vrijstaande positie over. In de slotfase nam invaller Florian Jozefzoon een opmerkelijke rol voor zijn rekening door in korte tijd twee keer geel - en dus rood - te incasseren.

Met de magere zege op zak is de volgende ronde nog allerminst een zekerheid voor PSV. Over een week zullen de mannen van Cocu de klus definitief moeten klaren in Oostenrijk. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs, met als inzet deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen