Feyenoord is nog zoekende: "Het was niet best"

16 augustus 2014, 01:44

Het positieve is dat Feyenoord dit seizoen na twee wedstrijden vier punten meer heeft dan een jaar geleden, toen het nog op nul stond. Maar echt vrolijk wordt men in Rotterdam-Zuid nog niet van het spel van de ploeg van coach Fred Rutten. Na de moeizame 0-1 zege bij ADO Den Haag werd het in de Kuip tegen sc Heerenveen 1-1. En dat terwijl de Friezen, na een rode kaart voor Joey van den Berg, een half uur met tien man speelden.

Keeper Erwin Mulder van Feyenoord vindt dat zijn ploeg niet tevreden mag zijn over het vertoonde spel. "Vooral in de eerste helft hebben we niet goed gespeeld. Hun linksbuiten (Daley Sinkgraven, red.) kwam telkens naar binnen, waardoor we een mannetje tekort kwamen op het middenveld. Daar vonden we geen antwoord op."

Toch ging er niet alleen positioneel iets mis, ook voetballend bracht Feyenoord te weinig. "Het was niet best, nee", zegt Mulder tegen FCUpdate.nl. "Als we ons niveau hadden gehaald, waren we de bovenliggende partij geweest. Maar we waren in balbezit te slordig. We leden te veel balverlies, ook voorin. Als we wilden aansluiten, waren we de bal alweer kwijt. We missen nog vastigheden in het elftal, dat merk je op zulke momenten."

Vastigheden krijg je door lange tijd met elkaar samen te spelen en dat is juist het probleem bij Feyenoord. Tegen Heerenveen stonden twee spelers, Bilal Basacikoglu en Luke Wilkshere, in de basis die pas een week of twee bij de selectie zijn. Bovendien ontbrak aanvoerder Jordy Clasie- officieel omdat hij met een blessure kampt- en is de verwachting dat de komende weken nog zeker twee versterkingen gehaald worden. Eén daarvan, Hakim Ziyech, speelde vrijdag in het andere shirt. Mulder wil de hectische transferperiode echter niet gebruiken als excuus voor het mindere spel van zijn ploeg. "Een groot deel van de selectie zoals hij nu is, traint al lang samen. Daar moeten we het beste uithalen en dat is nu niet gebeurd. Het klopt dat Clasie niet speelde, maar Ruud Vormer is een waardig vervanger. Dit team moet het op dit moment doen en daar zit echt nog veel rek in", denkt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen