Messi en El Haddadi geven seizoensstart Barcelona kleur

24 augustus 2014, 23:25   Bijgewerkt: 25 augustus 2014, 00:15

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Primera Division begonnen met een klinkende overwinning. Het elftal van trainer Luis Enrique speelde meer dan een helft met tien man, maar kwam geen moment in de problemen. Elche CF werd met 3-0 opzij gezet. Lionel Messi scoorde twee keer.

Luis Enrique liet aankopen Claudio Bravo, Jérémy Mathieu en Ivan Rakitic beginnen in Camp Nou. Ook de pas 18-jarige Munir El Haddadi mocht zijn debuut maken voor het grote Barcelona. Xavi en Pedro zaten naast de nieuwe trainer plaats op de bank.

Barcelona nam zonder hen al vroeg het initiatief en gaf het vervolgens niet meer uit handen. Kansen van El Haddadi en Iniesta eindigden nog op de lat, maar kort voor rust leidde de Catalaanse overmacht alsnog tot de openingstreffer. Messi stuurde met een handige draai twee Elche-verdedigers het bos in en liet PSV-huurling Przemyslaw Tyton kansloos met een diagonaal schot. Toch mocht Elche bij rust hoop koesteren, want Javier Mascherano kreeg rood na het neerhalen van de doorgebroken Garry Rodriguez (ex-FC Dordrecht).

Al snel vervloog de hoop weer, nadat El Haddadi de voorsprong van Barcelona kort na rust met buitenkant links verdubbelde. De Kroaat Rakitic verzorgde de assist. De Catalanen lieten de bal vervolgens rondgaan en leken zich geen moment bewust van de ondertalsituatie. Messi maakte na een uur ook nog de 3-0.

Promovendus Eibar kende eerder op de avond een glansrijk debuut in de Primera División. De zeer bescheiden Baskische ploeg rekende in het kleine Ipuruas-stadion, dat plaatsbiedt aan zo'n 5.000 toeschouwers, af met grote broer Real Sociedad. Javi Lara maakte het enige doelpunt in de 1-0-zege.

Ook Celta de Vigo begon het seizoen moet een overwinning. De oude ploeg van trainer Luis Enrique versloeg in eigen huis Getafe met 3-1. Nolito, Orellana en Larrivey tekenden voor de doelpunten namens Celta. Sammir had tussendoor de 2-1 gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen