Botteghin: "Ik dacht dat ik zijn gezicht had gebroken"

Ger
6 oktober 2014, 08:58

Eric Botteghin was zondag de gebeten hond in de Rotterdamse Kuip. De verdediger van FC Groningen haalde zich de woede van de spelers en supporters van Feyenoord op de hals door Kenneth Vermeer vol met een schoen in het gezicht te raken. Botteghin kreeg de schrik van zijn leven toen hij het bloed in het gelaat van de doelman tevoorschijn zag komen.

"Ik dacht, oh mijn God, ik heb zijn gezicht gebroken. Wat is hier gebeurd, wat heb ik gedaan? Ik zweer het, het is nooit mijn bedoeling geweest om hem vol in het gezicht te raken", zegt Botteghin in De Telegraaf. "Ik dacht één seconde dat de bal van Vermeer terug zou komen in mijn richting en schopte al naar voren. Maar Vermeer hield de bal klemvast en ik raakte hem op zijn hoofd."

"Voor de mensen zag het er rot uit. Ik schrok ook van mijzelf, mijn voet was al in voorwaartse richting toen ik 'm niet meer terug kon trekken. Ik zweer het, ik ben niet zo'n figuur die als een idioot doorhaalt. Kijk alleen maar naar mijn statistieken van het afgelopen seizoen. Ik heb alles gespeeld, niet een duelletje schorsing gehad."

De Braziliaan vroeg wel drie keer of het goed ging met Vermeer. "Ja, hij bloedde dus wel. Maar hij accepteerde mijn excuses, dat vond ik fijn. Dat de spelers van Feyenoord boos op mij waren, begrijp ik. Dat Kazim-Richards mij greep snapte ik ook. Maar ik hoop dat ze er geen 'bad feelings' aan overhouden. Het spijt me erg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen