PSV beslist krankzinnige topper in blessuretijd

17 december 2014, 22:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het gaat voor Feyenoord een heel moeilijk verhaal worden om dit seizoen nog aan te haken in de titelstrijd. Op bezoek bij PSV verloren de Rotterdammers met 4-3, waardoor de achterstand op de koploper nu twaalf punten bedraagt. Luuk de Jong scoorde drie keer voor PSV, maar Memphis Depay was de matchwinner. Hij maakte in blessuretijd de 4-3, nadat Feyenoord vlak daarvoor op gelijke hoogte gekomen was.

Al jaren wordt gemopperd over het dalende niveau van de Eredivisie, mede daarom kwamen eerder deze week zelfs alle knappe koppen uit de Nederlandse voetbalwereld bijeen. Maar in Eindhoven bewezen PSV en Feyenoord woensdag dat het voetbal in Nederland nog altijd enorm aantrekkelijk kan zijn. De twee clubs maakten er een geweldige, meeslepende pot voetbal van. Dat kwam mede door de situatie op de ranglijst, want Feyenoord móest een goed resultaat halen. Gebeurde dat niet, dan kon voorlopig een streep door de titelambities van de Rotterdammers. Het gevolg: een heerlijke pot voetbal, pure reclame voor de Eredivisie.

Dat Feyenoord niet het gewenste en broodnodige goede resultaat boekte, kwam vooral door één man: Luuk de Jong. De spits kreeg in de eerste weken en maanden van deze eredivisiejaargang  flink wat kritiek over zich heen omdat hij weinig scoorde, maar was op zijn best op misschien wel het belangrijkste moment van het seizoen tot nu toe. Tegen Feyenoord scoorde hij drie keer, waarvan tweemaal met het hoofd. Hij maakte het verschil.

Een minuut of tien voor de eerste goal van De Jong had Elvis Manu de score geopend namens Feyenoord. Jeffrey Bruma leverde de bal slordig in, waarna Jordy Clasie Manu alleen voor keeper Jeroen Zoet zette. Manu omspeelde de keeper, maar zijn inzet was eigenlijk te zacht. Bruma leek de bal simpel weg te kunnen schieten, maar struikelde op de spekgladde grasmat in Eindhoven en gleed kolderiek met bal en al over de lijn.

De goals van De Jong leken Feyenoord de das om te doen, maar de heerlijke wedstrijd kreeg nog een passend toetje. Colin Kazim-Richard leek de bezoekers met een kopstoot in de 88ste minuut een punt te bezorgen, dat op basis van de hele wedstrijd niet onverdiend zou zijn, maar in blessuretijd gaf Feyenoord dat belangrijke puntje toch weer weg. Memphis Depay stond aan het eind van een counter en tikte de 4-3 tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen