Standaardsituaties Astra doen vliegende start AZ teniet

20 augustus 2015, 19:56

Het beloofde voor AZ een mooie donderdagavond te worden in Giurgiu. Toch was het Astra dat na negentig minuten met een overwinning van het veld stapte: 3-2. De Alkmaarders stonden in het duel in de vierde voorronde van de Europa League razendsnel op een 0-2 voorsprong. Desondanks liet AZ zich driemaal verrassen bij standaardsituaties en stapte het met gebogen hoofd van het veld.

Trainer John van den Brom hield zich aan zijn belofte door jongeling Derrick Luckassen zijn eerste basisplaats van het seizoen te geven. AZ kwam daardoor met vijf verdedigers te spelen, maar in het eerste kwartier bewezen de Alkmaarders dat het in die formatie ook aanvallend kan spelen. De Eredivisie-club leek na een geweldige openingsfase zelfs op rozen te zitten. Markus Henriksen wist naar iets meer dan tien minuten een voorzet van Guus Hupperts tot openingsdoelpunt te promoveren. Even later werkte spits Vincent Jansen met enig fortuin een tweede bal achter de keeper van Astra Giurgiu.

Astra liet met haar spel na de 0-2 achterstand zien niet voor niets West Ham United te hebben uitgeschakeld in de vorige voorronde. AZ had bovendien moeite om het gewenste positiespel te spelen op het hobbelige veld in Giurgiu. Waarbij de regenachtige omstandigheden eveneens niet in het voordeel van de Alkmaarse formatie speelden. Astra nam vanwege de voorsprong wat gas terug in het tweede bedrijf. AZ kreeg daardoor vaker de bal in het bezit. Uitgespeelde kansen leverde het lange tijd niet op voor de ploeg van Van den Brom. Astra hield op haar beurt de linies kort op elkaar en roeide af en toe een bal naar voren, daarbij hopend op goed geluk.

Lange tijd was een afstandsschot van Henriksen het enige wapenfeit van de bezoekers uit Alkmaar. Totdat Jansen een fraai hakje etaleerde. Het technisch hoogstandje leek in de onderhoek te verdwijnen. De vingertoppen van de doelman voorkwamen echter op het laatste moment de 3-3 van AZ. Zo kan de eerste kennismaking ooit met een Roemeense club voor AZ niet als gelukkig worden bestempeld. De Alkmaarders hebben in eigen huis een minimale overwinning nodig om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De return staat volgende week donderdagavond in het AFAS Stadion op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen