Cocu kiest ook tegen sc Heerenveen voor Brenet

22 augustus 2015, 18:58

Joshua Brenet mag in de uitwedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen, die zaterdagavond om 19.45 uur afgetrapt wordt in het Abe Lenstra Stadion, weer beginnen van Phillip Cocu. De coach van de Eindhovenaren heeft namelijk voor dezelfde basisopstelling gekozen als vorige week tegen FC Groningen. Dat betekent dat Simon Poulsen wederom genoegen moet nemen met een rol als reserve.

Door de blessure van Jetro Willems mogen Brenet en Poulsen met elkaar uitvechten wie de positie van linksachter mag bekleden bij PSV. In het duel om de Johan Cruijff Schaal kreeg Poulsen de voorkeur van Cocu, maar Brenet is sinds de competitiestart de aangewezen man voor de linksbackpositie. Na zijn optreden tegen ADO Den Haag (2-2) kreeg hij de nodige kritiek, maar hij in het duel met Groningen (2-0) herpakte Brenet zich. Zodoende houdt Cocu vertrouwen in de jonge back. Jürgen Locadia zit omwille van disciplinaire redenen niet bij de wedstrijdselectie. Routinier Stijn Schaars is teruggekeerd op de bank.

Heerenveen begint met dezelfde opstelling als vorige week, toen de Friezen met 1-1 gelijkspeelden tegen FC Utrecht. Coach Dwight Lodeweges had voorafgaand aan het duel met de regerend landskampioen al aangekondigd dat hij weinig zou veranderen.

Opstellingen

sc Heerenveen: Mulder; Van Anholt, Bijker, St. Juste, Cavlan; Van den Boomen, Thern, Van den Berg; Slagveer, Te Vrede, Larsson.

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat, Brenet; Guardado, Pröpper, Maher; Narsingh, De Jong, Lestienne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen