Hoesen pakt kans: "Ik heb geleerd van vorig jaar"

14 september 2015, 09:36

Danny Hoesen kreeg zondagmiddag eindelijk weer eens zijn kans in de basisopstelling van FC Groningen. De aanvaller wist deze met beide handen te grijpen in de noordelijke derby tegen sc Heerenveen. Binnen een minuut spelen legde de Limburger al de basis voor de 3-1 thuisoverwinning op de Friezen.

"Ik had het niet zo gepland om direct in de eerste minuut te scoren, maar ik wilde me wel graag laten zien", zegt Hoesen op de clubwebsite over zijn glansrol. "Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat ik een goal wilde maken. Het is mooi dat ik de bal al snel via een sliding binnen kon werken. Ik heb geleerd van vorig jaar, een spits moet goals maken. Daar ben ik hard aan gaan werken en in geloven. Ik ben gaan geloven in dit soort ballen", verzekert de spits.

In de slotfase van de wedstrijd werd Hoesen door coach Erwin van de Looi naar de kant gehaald. Een luid applaus vanaf de tribunes volgde in Euroborg. "Er is vorig jaar genoeg kritiek geweest en dat was ook terecht. Daarom is het heerlijk dat ik het nu heb kunnen laten zien en wanneer de supporters dat beamen met applaus bij mijn wissel is dat extra lekker", aldus Hoesen, die Groningen goed vond spelen tegen Heerenveen. "We speelden de eerste helft heel goed met veel druk, alleen moeten dat beter leren doseren. Het kost veel energie Wanneer je Heerenveen bij de strot hebt, moet je niet meer loslaten en door de 3-0 niet te maken, laten we ze in leven. Dat is een verbeterpuntje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen