Feyenoord geeft Heerenveen ongenadig pak slaag

18 oktober 2015, 16:19   Bijgewerkt: 19 oktober 2015, 08:43

Feyenoord is er zondagmiddag met een ongelofelijke eenvoud in geslaagd om gelijke tred te houden met Ajax. De Rotterdammers waren vanaf minuut één de baas in de normaal zo lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, wonnen overtuigend met 2-5 en gaan daarom weer samen met de rivalen uit Amsterdam aan de leiding in de Eredivisie. Dirk Kuyt was voor rust, toen het al 0-5 stond, goed voor een hattrick.

Maar niet alleen door het ijzersterke Feyenoord was het een eenzijdige wedstrijd. Heerenveen was namelijk geen moment in staat om de Rotterdamse topclub in verlegenheid te brengen. Het vertrouwen en het optimisme zijn momenteel ver te zoeken bij de blauw-witten. Het loopt parallel met de bestuurlijke onrust die al tijden in Heerenveen heerst en zich momenteel rond het kookpunt begeeft. Er is werk aan de winkel voor de Friezen, en veel ook. Pas één zege en zeven punten uit negen duels, het houdt niet over.

Dirk Kuyt nam Feyenoord op sleeptouw. De 35-jarige Katwijker maakte voor de pauze al een hattrick. Na zeven minuten opende hij de score na een prima combinatie met Simon Gustafson, die weer sterk speelde op de nummer tien-positie. De Zweed was bij de tweede goal, gemaakt door de koelbloedige Michiel Kramer, met het hoofd de aangever. De derde goal werd nog binnen een half uur gemaakt, dit keer door Gustafson zelf. Na een voorzet van Kramer schoot hij de bal stijlvol en hard tegen de touwen.

In de tweede helft probeerde Heerenveen er nog wel wat van te maken en dat lukte. Het redde in ieder geval de eer, aangezien de boomlange Henk Veerman na een uur trefzeker was met een handig 'chipje' en later met een fraai schot ook nog de 2-5 aantekende. Feyenoord raakte na een klutssituatie nog de lat, maar veel was er niet meer te beleven. Heerenveen had de strijd al lang verloren, Feyenoord leek het wel best te vinden. De buit was al binnen en kwam geen moment meer in gevaar.

Dankzij de klinkende overwinning in haar duizendste eredivisiewedstrijd is Feyenoord weer op gelijke hoogte gekomen met koploper Ajax, dat een dag eerder met 0-2 bij Heracles Almelo zegevierde. PSV, dat verrassend averij opliep tegen Excelsior (1-1), staat vier punten achter de gedeelde lijstaanvoerders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen