Van Rhijn stevent af op vertrek uit Amsterdam

2 december 2015, 08:19

Ricardo van Rhijn speelt geen rol van betekenis meer in het eerste van Ajax en is daarom om zich heen aan het kijken. Het ligt in de lijn der verwachting dat de 24-jarige rechtsachter in de winterstop zal verkassen naar een andere club. De achtvoudig international van Oranje moet dit seizoen, na jarenlang een onbetwiste basiskracht te zijn geweest, de doorgebroken Kenny Tete voor zich dulden in de hiërarchie.

Van Rhijn komt er niet aan te pas bij Ajax en krabt daardoor achter zijn oren. Zijn zaakwaarnemer Søren Lerby wil de rechtsback waarschijnlijk op de markt zetten. "We gaan ermee aan de slag en we zoeken een oplossing", zegt hij in het Algemeen Dagblad. Van Rhijn staat nog tot medio 2018 onder contract in de Amsterdam ArenA.

Coach Frank de Boer leek vorig seizoen al minder vertrouwen te krijgen in Van Rhijn, die nu dus zijn wedstrijden afwerkt bij Jong Ajax. Afgelopen maandag maakte hij nog een eigen doelpunt in het Jupiler League-duel met Sparta Rotterdam (1-1). "Voor hem is deze situatie lastig. Hij is ook nog nooit in de positie geweest dat een concurrent het van hem won", sprak De Boer eerder dit seizoen al.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen