Ayoub schiet FC Utrecht in slotfase naar zege op Ajax

Jw
13 december 2015, 14:35   Bijgewerkt: 13 december 2015, 14:45

Ajax heeft de eerste uitnederlaag van het seizoen geleden. De koploper van de Eredivisie ging op bezoek bij FC Utrecht onderuit dankzij een laat doelpunt van Yassin Ayoub, die de wedstrijd in de 87ste minuut besliste met een bekeken schuiver (1-0). Daarvoor leek de wedstrijd lange tijd te eindigen in een bloedeloos gelijkspel. 

Ajax startte in een verrassende formatie met drie verdedigers, die de taak hadden gekregen om het gevreesde aanvalsduo Sébastien Haller en Nacer Barazite te beteugelen. De lijstaanvoerder werd ondanks de aanwezigheid van een extra middenvelder (Thulani Serero) echter nauwelijks gevaarlijk. Dat had ook te maken met FC Utrecht, dat in de eerste helft uiterst afwachtend speelde.

Ook na de rust kreeg de amusementswaarde een onvoldoende. Het ontbrak aan creativiteit op het viermansmiddenveld van Ajax en met het uitvallen van Amin Younes verdween ook het laatste beetje flair uit de voorhoede. De Duitser was de enige Ajacied die uit het niets nog wat verrassends deed, maar hij moest na een lelijke charge van landgenoot Andreas Ludwig in de rust afhaken met een beenwond.

Ajax kwam in de hele tweede helft tot geen enkel schot op doel. FC Utrecht was agressiever in de duels en rook bloed, maar toch was ook de thuisploeg lange tijd niet bij machte om toe te slaan. Een opleving van Yassin Ayoub, die opviel met technische hoogstandjes, bleek goud waard. De linkspoot werd in het zestienmetergebied van Ajax aangespeeld door Bart Ramselaar en liet Cillessen met een diagonaal schot over de grond kansloos. Feyenoord kan door het puntverlies van PSV en Ajax de lachende derde worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen