FC Barcelona sleept derde wereldtitel in de wacht

Jw
20 december 2015, 13:29   Bijgewerkt: 20 december 2015, 14:59

FC Barcelona heeft zondag het WK voor clubteams gewonnen. De Spaanse grootmacht was in de finale met 3-0 te sterk voor River Plate. Lionel Messi opende in het International Stadium Yokohama de score, waarna Luis Suarez met twee treffers definitief de hoop wegnam bij de Argentijnen. Het is de derde keer in de geschiedenis dat FC Barcelona de wereldbeker omhoog mag houden. 

Donderdag miste Suarez nog zijn twee aanvalsmaatjes in de halve finale tegen Guangzhou Evergrande. De Uruguayaan liet zien dat het gemis meeviel en nam de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening in de 3-0 zege op de Chinezen. Zondag was het dodelijke trio Messi-Suarez-Neymar echter weer herenigd.

River Plate was in de eerste helft zeker geen kanonnenvoer voor de ploeg van coach Luis Enrique. De club uit Buenos Aires bood goed weerstand, maar had moeite de beweeglijke droomvoorhoede van FC Barcelona af te stoppen. Na de rust maakte Suarez een einde aan de hoop op een stunt. De oud-speler van FC Groningen en Ajax besliste de wedstrijd op aangeven van Sergio Busquets met een koelbloedige schuiver (0-2). Even later scoorde de spits opnieuw, waarbij Neymar zijn tweede assist van de wedstrijd leverde. 

FC Barcelona won de wereldbeker eerder in 2009 en 2011. Destijds waren het Argentijnse Estudiantes en het Braziliaanse Santos niet opgewassen tegen de Catalanen. Vorig jaar ging de wereldbeker ook al ten koste van een Argentijnse ploeg naar Spanje. Toen was Real Madrid met 2-0 te sterk voor San Lorenzo. 

[photo,94574,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen