Manchester City pas laat wakker tegen Watford

Jw
2 januari 2015, 20:38

Manchester City heeft zaterdagavond dankzij een geslaagd slotoffensief puntverlies voorkomen in de Premier League. De titelkandidaat keek op bezoek bij Watford lange tijd tegen een achterstand aan, maar dankzij doelpunten van Yaya Touré en Sergio Agüero won de ploeg van trainer Manuel Pellegrini alsnog (1-2).

Watford kwam in de 55ste minuut op voorsprong via een ongelukkkig eigen doelpunt van Aleksandr Kolarov. Ben Watson slingerde de bal vanuit een hoekschop voor het doel en zag tot zijn eigen blijdschap dat de verdediger van Manchester City de voorzet verwerkte tot doelpunt (1-0).

Hoewel de voorsprong gelukkig tot stand kwam, had Watford er recht op. De verrassende nummer negen van de Premier League speelde namelijk een hele behoorlijke wedstrijd en kreeg al eerder kansen op de openingstreffer. Toch gingen de punten naar Manchester. Kolarov maakte zijn fout acht minuten voor tijd goed door Touré uit een hoekschop te laten scoren. Agüero besliste de wedstrijd kort daarop in het voordeel van de gasten.

Bij Watford was Nathan Aké geschorst en zat Steven Berghuis op de bank.