"Het is fijn om in deze periode een week weg te zijn"

5 januari 2016, 09:46

Voor Hidde ter Avest was de eerste seizoenshelft in meerdere opzichten één om snel te vergeten. De verdediger moest meerdere wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens een oogblessure en zakte bovendien met FC Twente weg in een financieel en sportief moeras. Op het trainingskamp van de Tukkers in het Spaanse San Pedro del Pinatar hoopt de jongeling een nieuwe start te maken.

"Ik vind het fijn om in deze periode een week weg te zijn", zegt Ter Avest op het digitale thuis van Twente over het trainingskamp. "Zeker wanneer je een aantal dagen onder goede omstandigheden in de zon kunt trainen en met de spelersgroep de hele week bij elkaar bent, ik denk dat wij dat ook nodig hebben", stelt de verdediger. "Hier kunnen we in het nieuwe jaar een nieuwe start maken. Het gevoel is dat het nu moet gebeuren met zijn allen en daar gaan we vol voor."

Ter Avest liep begin november een oogblessure op bij Oranje onder 19. "Ik kreeg een bal op mijn oog en daarbij raakte mijn netvlies beschadigd. Daardoor moest ik een aantal wedstrijden missen. Tijdens die periode heb ik gewoon door kunnen trainen, maar ik mocht op de trainingen niet in de duels komen of koppen. Als je tijdens die wedstrijden vanaf de tribune ziet dat de ploeg het moeilijk heeft is dat heel lastig. Je hebt op zo'n dag meer spanning dan wanneer jezelf op het veld staat", aldus Ter Avest. "We speelden wedstrijden waarin we de punten moesten pakken en daar houd ik wel van, er met zijn allen voor knokken. Dan heb je zin om te spelen en is het moeilijk als dat even niet kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen