NAC dankt Ars en wacht op uitkomst van topper

5 februari 2016, 22:11   Bijgewerkt: 6 februari 2016, 12:21

Aan de hand van Sjoerd Ars heeft NAC Breda drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De spits tekende vrijdag voor twee doelpunten en bezorgde zijn ploeg daarmee een 0-2 zege aan de Krommedijk. NAC klimt door de winst naar de tweede plaats in de Jupiler League en is nu in afwachting van de topper van komende zondag tussen Sparta en VVV Venlo op Het Kasteel.

FC Dordrecht bood NAC in de eerste helft prima partij. De thuisploeg dacht in de 25ste minuut ook op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Jeffry Fortes uit een corner werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust had NAC wel succes uit een hoekschop. Dordrecht-keeper Robbert te Loeke ging onder de bal door, waarvan Ars bij de tweede paal profiteerde. Negen minuten na de doelwissel verdubbelde Ars de marge, ditmaal op aangeven van Vlatko Lazic. Uros Matic stond met een fraaie pass aan de basis van de aanval. In het restant van de wedstrijd trok NAC de drie punten eenvoudig over de streep.

In het klassement neemt NAC de tweede plaats over van VVV Venlo. De Brabantse club heeft na 23 wedstrijden 45 punten, twee meer dan VVV. De Limburgse formatie gaat zondag nog wel op bezoek bij Sparta. Dat team staat bovenaan met 49 punten uit 21 duels. Nummer vier FC Eindhoven zegevierde op eigen terrein met 2-1 over Jong Ajax en kwam daarmee op 41 punten. Door treffers van Anthony van den Hurk en Jinty Caenepeel leidden de Brabanders al binnen negentien minuten met 2-0. Robert Muric deed op slag van rust iets terug voor Jong Ajax, maar het bleef vervolgens bij 2-1 in het Jan Louwers Stadion.

FC Volendam zegevierde thuis op de valreep met 1-0 over laagvlieger Fortuna Sittard. Kevin van Kippersluis maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd het enige en dus winnende doelpunt: 1-0. Volendam klimt door de zege naar de vijfde positie. Het gaat FC Emmen voorbij. Die club ging met 3-2 onderuit bij Helmond Sport. Emmen kwam weliswaar twee keer op voorsprong, maar dankzij Sam Strijbosch en Roel van de Sande bleven de punten in Helmond. FC Volendam heeft 36 punten, twee meer dan Emmen. Ook Go Ahead Eagles heeft 34 punten, maar de degradant krijgt komende maandag nog bezoek van FC Den Bosch.

Telstar had voor eigen publiek tegen MVV een eenvoudige avond. Mede door twee goals van Marko Maletic werd de tegenstander met een 4-0 nederlaag terug naar Maastricht gestuurd. Almere City FC droeg de rode lantaarn over aan RKC Waalwijk, door die ploeg in een rechtstreeks duel met 3-1 te verslaan. Enzio Boldewijn en Soufyan Ahannach maakten in de laatste tien minuten het verschil. Almere City was in de 76ste minuut met tien man komen te staan, door een directe rode kaart van Kees van Buuren. FC Oss en Achilles '29 hielden elkaar op 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen