Glansrol voor Sneijder in kwartfinale Turkse beker

10 februari 2016 – Wesley Sneijder heeft woensdagavond zijn spierballen laten zien in de Turkiye Kupasi, het bekertoernooi van Turkije. De spelmaker leidde Galatasaray naar de overwinning in de kwartfinale tegen Akhisar Belediyespor. Onder aanvoering van de Utrechter wist Cimbom met 1-2 te winnen in het Manisa 19 Mayis-stadion.

Glansrol voor Sneijder in kwartfinale Turkse beker

In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Galatasaray acht minuten na de rust op een 1-0 achterstand, door toedoen van Hugo Rodallega. Deze klap kwam de Turkse voetbalgrootmacht echter te boven. Sneijder was eerst belangrijk bij de gelijkmaker, die Douglão uiteindelijk op zijn naam kreeg. De Akhisar-speler veranderde een laag schot van Sneijder van richting. Vlak na de openingsgoal was Sneijder de aangever bij de beslissende 1-2 van Selcuk Inan.

Dankzij de winst staat Galatasaray met één been in de halve eindstrijd van de beker. Op dinsdag 1 maart staat de return tegen Akhisar op het menu. Sneijder en consorten pakten de prijs vorig jaar, door een 3-2 zege in de finale tegen Bursaspor.

Eredivisie

gerelateerd