Strijdlustig Cambuur gaat in slotfase kopje onder

12 februari 2016, 22:17   Bijgewerkt: 12 februari 2016, 23:00

Het plotselinge vertrek van Henk de Jong heeft in Leeuwarden niet voor het gewenste schokeffect gezorgd. In een wedstrijd vol bloed zweet en tranen moest een strijdlustig SC Cambuur in de slotfase buigen voor FC Utrecht: 0-2. Doelpunten van Mark van der Maarel en Sébastien Haller dompelden het Friese publiek in rouw. De Domstedelingen wisten na drie competitienederlagen op rij eindelijk weer eens te winnen en stijgen daardoor naar een voorlopige vijfde plaats. 

Vriend en vijand werden afgelopen dinsdag verrast door het abrupte vertrek van De Jong bij Cambuur. De joviale oefenmeester miste het gevoel dat hij het tij nog kon keren bij de Friese club en besloot daarom op te stappen. Maar ook met assistent-trainer Sipke Hulshoff aan het roer kon Cambuur de negatieve spiraal nog niet doorbreken. De energieke thuisploeg speelde een prima eerste helft, maar Cambuur kon dat tempo na rust niet volhouden waardoor Utrecht er via Van der Maarel en Haller uiteindelijk met de volle buit vandoor ging.

De bezoekers, waar Ajax-huurling Ruben Ligeon voor het eerst aan de aftrap verscheen, konden daar in de eerste helft maar weinig tegenoverstellen. Na een heerlijke actie van Nacer Barazite zag Patrick Joosten zijn schot geblokt worden en een harde knal van Rico Strieder belandde recht in de handen van Leonard Nienhuis. Hoewel er met vier gele kaarten en twee wissels voor rust van alles gebeurde in Leeuwarden werd het net dus nog niet gevonden. 

[photo,95685,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen