Atlético van angstgegner tot vaste prooi voor Barça

5 april 2016, 11:48

Vanavond (dinsdag) neemt FC Barcelona het in de kwartfinale van de Champions League in eigen huis op tegen Atlético Madrid. Waar de bezoekers in het seizoen 2013/2014 nog een heuse 'angstgegner' vormden voor Barça, is het sinds de komst van Luis Enrique als trainer elke keer de sterkste gebleken.

Voor de komst van Luis Enrique speelden Atlético en Barça in één seizoen maar liefst zesmaal tegen elkaar: tweemaal voor de Spaanse Supercup, twee keer in de competitie en in een dubbele ontmoeting in de Champions League. Daarin wist Barcelona niet één keer te winnen. Na twee gelijke spelen pakte het wel de Supercup, maar in de Champions League en Primera División trok het elftal van Diego Simeone aan het langste eind.

In de kwartfinale van de Champions League speelde Atlético op bezoek bij Barcelona gelijk, om thuis met 1-0 te winnen en de halve finale te bereiken. Op de laatste speeldag van de competitie was het Barcelona opnieuw te slim af. In een rechtstreeks duel om de Spaanse titel had Atlético genoeg aan 1-1.

Sinds de komst van Luis Enrique is alles anders. Atlético en Barcelona troffen elkaar sindsdien zesmaal, en al die ontmoetingen waren een prooi voor de Catalanen. Vier keer gebeurde dat in het kader van de Primera División, tweemaal in de Copa del Rey (2015). De laatste ontmoeting tussen beide ploegen vond plaats in januari van dit jaar. Atlético begon sterk, opende de score, maar incasseerde tweemaal rood. Met negen man wist het de score te beperken tot 2-1.

Vanavond om 20.45 uur is de aftrap. Simeone zal er na zes opeenvolgende nederlagen tegen Luis Enrique op gebrand zijn eindelijk eens te winnen, en gaf op de persconferentie al aan met niets minder genoegen te nemen. De wedstrijd is, zoals alle duels in de knock-outfase (en de Eredivisie) live te volgen via FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen