Rangers eindelijk terug op hoogste niveau in Schotland

5 april 2016 – Rangers FC keert komend seizoen terug op het hoogste niveau in Schotland. De roemruchte club uit Glasgow is na een overwinning op Dumbarton niet meer in te halen door de concurrentie. James Tavernier maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Rangers eindelijk terug op hoogste niveau in Schotland

Door de zege heeft Rangers op het tweede niveau een voorsprong van zeventien punten. Falkirk en Hibernian kunnen door die marge de eerste plaats niet meer in handen krijgen. Met de terugkeer van Rangers wordt ook de Old Firm, een van de beroemdste derby's ter wereld, in het nieuwe seizoen weer afgewerkt in de Schotse Premier League. Aartsrivaal Celtic werd de afgelopen vier seizoenen telkens landskampioen.

Glasgow Rangers werd in de zomer van 2012 failliet verklaard vanwege een grote achterstallige schuld. Een herstart volgde en vanuit de vierde divisie. De eerste twee seizoenen dwong Rangers meteen promotie af, maar in de tweede klasse raakte het bij zijn eerste poging niet verder dan de derde plaats. Deze voetbaljaargang is de laatste promotie vier speelronden voor het einde alsnog een feit.

Met 54 titels is Rangers recordkampioen in eigen land. Daarnaast prijken in hun prijzenkast ook onder meer 33 Schotse bekers.

Eredivisie

gerelateerd