Tiental De Graafschap pakt cruciaal punt tegen Twente

15 april 2016 – Vanuit een geslagen positie heeft De Graafschap vrijdagavond alsnog een punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Twente op de Vijverberg. Met tien man stond de thuisploeg lange tijd met 0-1 achter, maar een late treffer van Piotr Parzyszek bracht het stadion in Doetinchem in extase. Dankzij de remise bedraagt de voorsprong van De Graafschap op SC Cambuur nu twee punten.

Tiental De Graafschap pakt cruciaal punt tegen Twente

Iedere ploeg heeft in een seizoen van die wedstrijden waarin het er simpelweg gewoon niet in zit. Zo'n duel beleefde De Graafschap vanavond tegen Twente, zo leek het. De thuisploeg was zeker niet de mindere van de bezoekers, maar het slaagde er ondanks het overwicht maar niet in om gevaarlijk te worden. Dat duurde tot de 87ste minuut. Toen veegde invaller Piotr Parzyszek de bal in de lange hoek, na geschutter in de Twente-defensie. De fraaie goal van de Pool was voldoende voor De Graafschap om de 0-1 achterstand weg te poetsen. Een opsteker, aangezien de thuisploeg het na de rode kaart van Jeroen Tesselaar in de zestigste minuut lange tijd met tien man moest stellen.

Tesselaar kreeg de rode kaart na een harde charge op Hakim Ziyech aan de zijlijn. Arbiter Allard Lindhout gaf de verdediger direct rood, terwijl hij eerder al een gele kaart had gekregen. Door de ondertalsituatie werd het een stuk moeilijker voor de thuisploeg, dat in de 32ste minuut overigens de 0-1 had geïncasseerd. Jerson Cabral kwam in die minuut van rechts naar binnen, om met een harde knal in de lange hoek doelman Hidde Jurjus kansloos te laten.

Het leek erop dat die goal van de buitenspeler van Twente de enige treffer van de avond zou zijn, maar Parzyszek gooide laat in de wedstrijd dus roet in het eten voor Twente. De ploeg van René Hake, spelend zonder de afwezigen Kamohelo Mokotjo en Felipe Gutierrez, mocht de tegengoal zichzelf aanrekenen. In de tweede helft had Twente namelijk het overwicht in de wedstrijd. Omdat het aanvallend te weinig bracht en niet doordrukte, lieten de bezoekers De Graafschap in de wedstrijd.

Overigens had het slordige De Graafschap, dat zoals altijd hard werkte, al wel voldoende kansen gekregen in de wedstrijd. De grootste mogelijkheid was voor Youssef El Jebli, in de 34ste minuut. De middenvelder ging twee minuten na de 0-1 recht op keeper Nick Marsman af, om het leder van dichtbij naast het doel te schuiven. Dit tot frustratie van spits van Vincent Vermeij, die mee was gelopen met El Jebli en de bal graag had willen hebben.

Mede omdat die kansen gemist werden door De Graafschap, leek de ploeg vanavond een nederlaag te moeten lijden. Een late treffer van Parzyszek bood echter soelaas voor de Superboeren, die nu twee punten voorsprong hebben op Cambuur. De Leeuwarders spelen zondag de uitwedstrijd tegen NEC. Doetinchem kijkt in spanning toe.

Eredivisie

gerelateerd