Kramer hoeft niet te vrezen voor mislopen bekerfinale

19 april 2016, 08:41

Gisteren (maandag) liet de KNVB weten een vooronderzoek te starten naar aanleiding van het gedrag van Michiel Kramer in het duel van Feyenoord met FC Groningen. Ook als Kramer een schorsing tegemoetziet, komt de bekerfinale niet in gevaar.

Kramer en Feyenoord kunnen uiterlijk vanochtend (dinsdag) om 10.00 uur een verklaring inleveren bij de KNVB. Daarmee wordt rekening gehouden in het schikkingsvoorstel dat er vanuit Zeist zal komen. Als Kramer daar niet mee akkoord gaat, en ook niet met de straf die de tuchtcommissie hem vervolgens oplegt, dan moet de beroepscommissie een uitspraak doen.

Metro meldt dat dat niet voor zondag zal gebeuren, de dag waarop de bekerfinale wordt gespeeld. "Een speler kan tijdens een lopende zaak alleen geschorst als hij direct rood heeft gekregen", aldus KNVB-woordvoerder Hans van Kastel. "Dan moet hij in afwachting van de uitspraak een duel aan de kant blijven." Dat is bij Kramer niet het geval.

De verwachting is dat Feyenoord huisjurist Joris van Benthem inschakelt om een schorsing af te wenden of te verlagen. In een eerder stadium zorgde hij al voor vrijspraak voor verschillende Feyenoord-spelers, waaronder Kramer zelf. Een duw aan het adres van De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert vormde daarvoor de aanleiding. Ditmaal zou Kramer Etienne Reijnen bij de keel hebben gegrepen. In een eerder stadium lag hij in al in de clinch met Rasmus Lindgren (zie foto).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen