MVV te sterk voor Volendam in eerste ronde play-offs

6 mei 2016, 22:50

MVV heeft verrassend ten koste van FC Volendam de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De Limburgers wonnen vrijdag de return in de openingsronde met 1-2. In de eigen Geusselt had MVV afgelopen maandag ook al een 2-1 overwinning geboekt op de Noord-Hollanders.

Op basis van het reguliere Jupiler League-seizoen was FC Volendam licht de favoriet tegen MVV. De Wijdbroeken eindigden op de zesde plaats, vier posities boven de Limburgse tegenstander. Wel was het verschil tussen beide teams slechts twee punten. Bovendien wist MVV de beide ontmoetingen met Volendam in de reguliere competitie te winnen.

Winnen van Volendam deed MVV maandag ook in de eigen Geusselt in de eerste ontmoeting in de nacompetitie. Maar de 2-1 nederlaag was er één met perspectief voor Volendam. In de return in het eigen Kras Stadion maakte het vrijdag echter nauwelijks indruk, waarvoor het de rekening kreeg gepresenteerd in de vorm van een nieuwe 2-1 nederlaag.

Jordy Croux was met twee goals de matchwinner voor MVV. De Belg opende in de 22ste minuut de score na een voorzet van Ricardo Ippel vanaf de linkerflank, waarbij Pieter Nys de bal slim liet lopen voor Croux. In de 73ste minuut was Croux het eindstation van een tegenaanval en maakte hij het af, nadat Florian Loshaj hem in stelling had gebracht met een mooie pass. Kevin van Kippersluis redde in de slotfase op prachtige wijze de Volendamse eer. De aanvaller schoot van afstand met veel gevoel raak met de buitenkant van zijn linkervoet.

In de tweede ronde neemt MVV het op tegen de nummer zeventien van de Eredivisie: De Graafschap. Het speelt op vrijdag 13 mei eerst thuis, de return is de maandag daarop in Doetinchem. Almere City FC bereikte de tweede ronde door FC Emmen over twee wedstrijden met 8-2 te verslaan. De Flevolanders spelen bij de volgende schifting tegen de nummer zestien van de Eredivisie: Willem II of Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen