Utrecht krijgt megadreun: "Het was niet eens geflatteerd"

17 september 2016, 10:06

Waar FC Utrecht vorig seizoen van zich deed spreken door aantrekkelijk voetbal en goede resultaten, is het dit seizoen voorlopig kommer en kwel in de Domstad. Vrijdag verloor de ploeg van Erik ten Hag met 1-5 van FC Groningen, waardoor het na zes wedstrijden pas op twee punten staat. Ten Hag hoopt dat zijn spelers snel verbeteren.

"Het was niet eens geflatteerd", zegt de trainer op de clubsite. "We waren onze eigen vijand en krijgen hier een harde les. Het is aan de spelers om het dure leergeld te betalen en op te staan in de week die komen gaat", zegt Ten Hag, die ziet dat de automatismen ontbreken. "Het team is nog niet taakbewust. De jongens spelen nu een paar weken met elkaar in ons systeem en moeten het systeem beter leren begrijpen. Er moet bewustwording komen om vanuit een taak te spelen en veel compacter te zijn, wil je in deze competitie wedstrijden winnen."

Ten Hag zag dat Utrecht op alle fronten werd afgetroefd door Groningen, dat ook al slecht aan het seizoen begonnen was. "Normaal staat FC Utrecht bekend om haar strakke organisatie. Daar staat deze club ook voor. Maar nu zag ik daar niets van terug, het team was onherkenbaar. Compact, restverdediging, het was er niet. Daar ligt de sleutel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen