Ziyech houdt 'Appie' rustig en sprak met El Ghazi

1 november 2016, 10:42

Hakim Ziyech kan bij Ajax goed opschieten met Abdelhak Nouri en Anwar El Ghazi en houdt zich veel bezig met het wel en weer rond de mede-Marokkanen. Waar Nouri zich momenteel aan het manifesteren is in de Amsterdamse hoofdmacht, ligt El Ghazi door zijn teleurstellende prestaties en gedrag uit de gratie.

Ziyech heeft duidelijk een klik met Nouri vindt het dan ook mooi dat het supertalent afgelopen zaterdag tegen Excelsior (1-0 winst) mocht debuteren in de Eredivisie. "Het is leuk voor die jongen. Ik heb gezegd dat hij gewoon lekker moest voetballen en zichzelf niet te veel druk moest opleggen", zegt Ziyech tegen De Telegraaf. "Vanaf het eerste moment dat we elkaar tegenkwamen, is het gevoel super. We gaan op de club veel met elkaar om en hebben ook privé contact", aldus de Marokkaanse international.

Ziyech is een geschikte leermeester voor Nouri, aangezien hij zelf ook geduld moest hebben ondanks een flinke portie talent. "Ruim vier jaar geleden kwam ik bij sc Heerenveen ook nieuw bij het eerste en kon ik niet wachten op mijn debuut in de Eredivisie. Dus ik weet hoe dat voelt. Ik had ook de fase dat ik heel ongeduldig was, toen ik een heel jaar in Jong Heerenveen moest spelen. Voor mij is het nu zaak Appie rustig te houden. Ik had ook de goede mensen om me heen, die zeiden: 'Wacht nou maar af'. Mijn zaakwaarnemer (Mustapha Nakli, red.) en mijn broer verzekerden me dat mijn kans zou komen. Daardoor lukte het mij om kalm te blijven. En dat gaat hem ook lukken."

Iemand waar Ziyech ook goed mee kan opschieten is EL Ghazi, die door coach Peter Bosz na een incident op de training voor een maand teruggezet is naar de beloften. "Ik heb Anwar na het incident gesproken. Maar dat is iets tussen de club en hem. En daar kan ik niks over zeggen. Ik hoop dat de breuk wordt gelijmd. Nogmaals, dat is niet aan mij", besluit Ziyech.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen