Bosz gaat weer rouleren: "Werden we niet slechter van"

5 december 2016, 15:41

In de laatste wedstrijd van Ajax in de groepsfase van de Europa League, het uitduel met Standard Luik van komende donderdag, staat er weinig meer op het spel voor de Amsterdammers. Groepswinst is al een feit, waardoor Ajax in de afsluitende poulewedstrijd gerust een aantal reservespelers de kans kan geven. Dat gaat coach Peter Bosz dan ook doen.

"We weten nog niet welke spelers beschikbaar en fit zijn, maar we zullen wel met een paar spelers gaan rouleren. In andere wedstrijden werden we daar niet slechter van. We hebben meer dan elf goede spelers", zegt Bosz bij Ajax TV. "Iedereen gaat nu richting de winterstop en we hebben in de eerste seizoenshelft eigenlijk constant een dubbel programma gedraaid. Dat ga je op een gegeven moment echt wel voelen. Dan ben je wel even blij met die minibreak", doelt de trainer op de winterstop.

Een van de keuzes waarvoor Bosz staat, is het meespelen van Vaclav Cerny en/of Anwar El Ghazi. "Het was een lastige keuze, maar we kozen tegen Groningen (2-0 winst, red.) voor Vaclav. Bij Jong Ajax laat hij vaak zien dat hij een groot talent is. Hij is wat wisselvallig, maar hij krijgt de tijd van ons. Anwar vulde het tegen Groningen prima in als invaller. Voor hem was er maar een manier om op de situatie te reageren: zijn best doen bij Jong Ajax, blij zijn dat je weer terug bent en het dan daadwerkelijk weer laten op het veld."

Voor Celta de Vigo zou het gunstig zijn als Ajax haar laatste groepsduel wint, maar dat boeit Bosz helemaal niets. "Daar heb ik maling aan. Ik heb daar geen boodschap aan. Dan hadden ze maar beter hun best moeten doen in de andere wedstrijden", besluit de Ajax-trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen