Beenhakker: "Eerste half jaar raakte Zlatan geen knikker"

31 december 2016, 12:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Leo Beenhakker is een groot bewonderaar van Zlatan Ibrahimovic. De voormalig trainer van Ajax werkte in Amsterdam samen met de aanvaller. Dit seizoen is de Zweeds international op dreef voor Manchester United.

Tegen Middlesbrough kan Ibrahimovic met twee doelpunten Europees topscorer van dit kalenderjaar worden. Bij één treffer evenaart hij het aantal van 51 treffers van Lionel Messi. Zestien jaar geleden nam Ajax de spits over van Malmö FF. De Nederlandse topclub had op dat moment maar liefst 8,2 miljoen euro over voor de negentienjarige aanvaller.

"Moeilijk? Ja misschien was hij dat. Maar geef me elf van dat soort moeilijke gasten en ik word kampioen. Vanaf het moment dat ik Zlatan in de ogen keek en met hem sprak, wist ik dat ik met een winnaar te maken had. De drive en de passie van toen zijn er nog steeds en dat is knap als je ziet wat hij allemaal heeft gewonnen en heeft meegemaakt", aldus Beenhakker tegenover De Telegraaf.

"Ik kijk met plezier naar zijn wedstrijden, naar zijn doelpunten en naar de dingen die hij doet in het shirt van Manchester United. En ik zeg je dat ik enorm onder de indruk ben." Ajax legde veel geld neer voor Ibrahimovic, maar zag daar niet direct het effect van. "In dat eerste half jaar raakte hij geen knikker. Tot die wedstrijd tegen NAC, maakte hij een goal na een slalom."

"Op een speler als Zlatan kan de coach altijd rekenen als je hem nodig hebt. Ik heb ook weleens liggen rollebollen met hem, maar Zlatan is een jongen die dat niet meeneemt als hij het veld ingaat. Hij heeft een enorme bijdrage aan het team in de kleedkamer en door de kar te willen trekken. Daardoor wint hij wedstrijden voor je."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen