FC Utrecht distantieert zich van kwetsende leuzen in uitvak

15 januari 2017, 14:46

FC Utrecht boekte zaterdag een 1-2 zege op bezoek bij Sparta Rotterdam. In het uitvak waren tijdens het duel enkele kwetsende leuzen te horen in aanloop naar het treffen met Ajax op 22 januari. Utrecht laat op de officiële website weten zich te distantiëren van de spreekkoren.

Algemeen directeur Wilco van Schaik zegt blij te zijn met het snelle handelen van de stewards op Het Kasteel. "Wij betreuren het ten zeerste dat mensen in de samenleving hierdoor gekwetst worden. Stewards op het uitvak hebben hierop direct geanticipeerd. De betrokken partijen hebben via het protocol gehandeld. We zijn hier zeer alert op, want iedereen kent onze geschiedenis. Het werpt wel een schaduw vooruit naar aanstaande zondag, een wedstrijd waar we al weken mee bezig zijn."

De algemeen directeur roept de supporters van Utrecht dan ook nogmaals op om dit soort leuzen in het vervolg achterwege te laten omdat de club toch al onder een vergrootglas ligt vanwege soortgelijke incidenten in het verleden. "Het moet iedereen om de club heen met een FC Utrecht-hart duidelijk zijn dat de club onder het vergrootglas ligt en dat we ons geen misstap kunnen permitteren. We willen dan ook een beroep doen op alle supporters om toe te zien op een ordelijk verloop van deze wedstrijd en de club positief te steunen, net zoals bij al die andere thuiswedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen